Reklama Zavřít reklamu 
 Konditorei Schön, Zwettl  
Reklama Zavřít reklamu 
Týdeník
1. týden
Katalog
zapiš se
Kapúčo
FunCup
Reklama
návštěvnost
Píkolo
oznámení
Haccp/eet
system
@Kavárny
Facebook
#kavarny
Instagram
Homepage

Vyhlídková věž UFO
Le Maquis Café Vélo
Café bar Maty
Café Vivet
Cappuccino
PF 2019
Pozvěte nás na kávu
POZVAT | PŘIDAT | ZAPSAT
Objednejte si reklamu
24Board | Katalog | ForeGround
Podpořte nás
sdílejte | kupte | darujte

Cappuccino v Lucerně (c) Viktor Janiš.

Cappuccino


Oblíbený kávový nápoj pochází z Itálie. Připravuje se do většího šálku a výsledný objem má kolem 150-180 ml. Skládá se z espressa (30 ml), mléka a mléčné pěny. Ta by měla být bez viditelných bublinek a její výška je 1-2 cm. Moderní varianta tzv. seattle style cappuccino má jemnou mikropěnu, která je lépe provázaná s mlékem a po napití máte až sametový pocit v ústech. Mikropěna vznikne našleháním plnotučného mléka horkou parou. Teplota mléka by neměla přesáhnout cca 65°C. Vyšší teplotou dochází k přešlehání mléka, mění se struktura bílkovin, která ovlivní chuť výsledného nápoje, ten je potom zbytečně horký. Rozšířený je dnes také latte art kdy vám barista na povrchu cappuccina vytvoří obrázek.

Vaše Kavárny.cz
Cappuccino stokrát jinak a přesto hlavní rys je stejný. Cappuccino zjemňuje chuť kávy. Když si chcete ráno udělat pohodu s pomalým rozjezdem zvolíte kapúčo.

David L. Nitschman
přečteno: .


Vyrobily Kavárny.cz

free counters

i1.cz

TOPlist