Reklama Zavřít reklamu 
60+ tipů na školní výlet v celé ČR
Reklama Zavřít reklamu 
Týdeník
1. týden
Katalog
zapiš se
Kapúčo
FunCup
Reklama
návštěvnost
Píkolo
oznámení
Haccp/eet
system
@Kavárny
Facebook
#kavarny
Instagram
Pozvěte nás na kávu
POZVAT | PŘIDAT | ZAPSAT
Objednejte si reklamu
24Board | Katalog | ForeGround
Podpořte nás
sdílejte | kupte | darujte

Espresso (c) Kavárny.cz

Espresso


Espresso je připravováno ze 7-9 g mleté kávy, teče 20-30 vteřin a výsledný objem má 25-35 ml. Tlak by měl být 9 barů, teplota kolem 90°C. Jak vidíte všechny tyto parametry mají své přibližné hodnoty. I tlak je mnohdy uváděn v rozmezí 8-10, někde dokonce 10 barů. Piccolo - někdy je slyšíme při objednávce v kavárně, nebo ho dokonce některé kavárny mají sami v nabídce. Italský výraz pro označení malý se u nás ujal, protože se italové lekli českého espressa. Když někdo tedy použije slovo pikolo znamená to, že chce espresso. To, že se ho někteří kavárenští znalci snaží vymýtit okomentujeme slovy klasika: „Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“ Jára Cimrman"

Vaše Kavárny.cz
Byli jste zmíněni (mentions, links, share, tags)
Kavárny.cz - podrobnosti, mapa, pracovní doba
fb.com/Kavárny
instagram.com/Kavárny
fb.com/Města a obce
fb.com/Rozhledny
fb.com/Kostely
Reklama: .


Vyrobily Kavárny.cz

free counters